Waar vind ik 24/7 flexibel en vakbekwaam productiepersoneel?

Koman’s Vishandel waardeert het snelle schakelen van Laudam

In het Moerdijkse havengebied ligt aan het Hollands Diep het bedrijfspand van Koman’s Vishandel met aanpalend de winkel waar liefhebbers terecht kunnen voor een mooi assortiment van verse vis.Koman is een echte vissersfamilie uit Werkendam. “Mijn overgrootvader begon in 1918 met het vissen op zoetwatervis en paling in de Biesbosch. Al snel was er meer vraag dan dat er gevangen werd en zo is de handel tot stand gekomen,” vertelt Jaco Koman.

Dagelijks wordt zowel levende als diepgevroren vis vanuit de hele wereld aangeleverd. “Vissers langs de Nederlandse en Belgische kust en groothandels zorgen voor de aanvoer, daarnaast hebben we een eigen visserijbedrijf. Met twee boten vissen we op het Hollands Diep, voornamelijk voorn, snoekbaars en brasem. Alle verse vis wordt bij ons verwerkt en dan heb je het over fileren, portioneren en verpakken. De diepvriesvis komt kant en klaar binnen en wordt - naar klantwens - in moten verwerkt.”

Paling is een belangrijk product voor het succesvolle familiebedrijf. “Wij kopen de paling aan bij vissers en kwekerijen. Hier worden ze op maat gesorteerd om - schoongemaakt of gerookt - per koelwagen naar onze klanten vervoerd te worden. Alles moet goed en snel, want de versheid van de vis moet behouden blijven.”Het vaste team bestaat uit zo’n 40 medewerkers. “De meeste mensen werken al jaren bij ons. Als het werk erom vraagt, maken we gebruik van extra mensen en die huren we in bij Laudam. Dit doen we al sinds 2006.” De medewerkers van Laudam worden voor verschillende werkzaamheden ingezet. “Zij helpen met het schoonmaken en verpakken van vis, maar ook met het schoonmaken van werkruimtes en de tankwagens. De accountmanager is ons vaste aanspreekpunt en zij weet precies wat wij nodig hebben. Voor ons werkt het simpel, we hoeven maar te bellen en er staat een uitzendkracht. Soms één, dan weer even niks en op hoogtijdagen ineens vier tegelijk. Laudam biedt ons de flexibiliteit die we nodig hebben.”

Contact

Adres

Kantooradres Vlierwerf 7B 4704 SB Roosendaal

Postbus 1375 4700 BJ Roosendaal

Volg ons

facebook
logo
facebook
logo